Ret til seniorjob?
Hvis der er fem år eller mindre, til du har ret til at gå på efterløn, når både din toårige dagpengeperiode og eventuelle forlængelser er udløbet, har du mulighed for at søge om et seniorjob.
Du skal selv søge om seniorjobbet i din kommune. Du kan søge tre måneder før, din toårige dagpengeperiode eller din forlængede dagpengeperiode udløber. Du skal senest have søgt om det to måneder efter din ret til dagpenge udløb.
Læs om forlængelse af dagpengeperioden
Læs om efterløn
Du skal selv søge om seniorjobbet i din kommune. Du kan søge tre måneder før din 2-årige dagpengeperiode eller din forlængede dagpengeperiode udløber. Du skal senest have søgt om det to måneder efter retten til dagpenge udløb.
Hvad er et seniorjob?
Et seniorjob er et job, som din bopælskommune skal tilbyde dig fra den dag, din dagpengeret udløber, og indtil du kan gå på efterløn. Jobbet skal være på almindelige løn- og ansættelsesvilkår. Mens du har seniorjobbet, skal du være tilmeldt jobcenteret som jobsøgende uden ydelse og fortsat have et aktivt CV på Jobnet. Jobcenteret kan stadig formidle dig et almindeligt arbejde, som du er forpligtet til at tage.
Hvordan får du et seniorjob?
Du skal selv søge om et seniorjob i din kommune – det kan du gøre tre måneder før og senest to måneder efter, din dagpengeret udløber.
Fra du har søgt om et seniorjob, har kommunen to måneder til at finde et job til dig. Overholder de ikke den frist, skal kommunen betale dig en kompensation, indtil det lykkes at finde et seniorjob til dig. Kompensationen svarer til dagpenge. Vi anbefaler derfor, at du kontakter kommunen i god tid – og senest to måneder – inden din dagpengeret udløber, så du ikke får en periode uden indtægt.
Husk også at søge om efterløn i god tid, inden dit seniorjob udløber. Hvis vi først modtager din ansøgning efter, dit seniorjob er udløbet, skal du opfylde et indkomstkrav for at få ret til dagpenge eller efterløn. Det betyder, at du skal have haft en indkomst på 263.232 (2024) kroner indenfor de seneste tre år.
Læs mere om indkomstkravet
Læs mere om dagpenge og selvstændig virksomhed
Mulighed for kontingentfritagelse
Du har mulighed for at blive fritaget for kontingent til a-kassen, hvis din dagpengeperiode udløber. Fritagelsen sker normalt for seks måneder ad gangen. Det kræver blot, at du fortsat står registreret i jobcenteret som ledig og er jobsøgende, og at du ikke modtager offentlig hjælp til forsørgelse, for eksempel kontanthjælp. Der gælder særlige regler for efterløn, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen.
Kontakt os om kontingentfritagelse til a-kassen
Kontakt os med spørgsmål om efterlønsbidrag
Kontanthjælp
Du kan søge om kontanthjælp i din kommune, hvis du ikke har andre muligheder for at kunne forsørge dig selv og din familie. Du vil i givet fald være afhængig af, hvad din ægtefælle/samlever tjener, hvis du ikke bor alene, og det er din kommune, der vurderer, om du har ret til kontanthjælp.