Få styr på juraen som selvstændig
Når du har din egen virksomhed, er der en masse love og regler, det er vigtigt at kende til. Det kan vi hjælpe dig med.
Når du har din egen virksomhed, er der en masse love og regler, det er vigtigt at kende til. Det kan vi hjælpe dig med.
Vi guider dig gennem reglerne for indgåelse af aftaler her på siden. Du får også en tjekliste, som du kan bruge, når du indgår aftaler.
Står du i en situation, hvor du overvejer, om du er tvunget til at lukke din virksomhed, vejleder vi dig om afvikling og afmelding.
Hvis din virksomhed markedsfører eller sælger varer eller serviceydelser på internettet, er der nogle regler, du skal overholde.
Er I flere ejere i dit firma? Så anbefaler vi, at i udarbejder en ejeraftale, der sætter klare rammer for den fællesejede virksomhed.
Inden du indgår aftale om leje af kontorlokaler, parkeringspladser, lager mv. til din virksomhed, er det vigtigt, at du indledningsvis er klar over, om aftalen rettelig falder ind under erhvervslejeloven.
Vi giver dig en oversigt over de typiske forhold og problematikker vedrørende erstatnings- og produktansvar.
Hvornår er der tale om en forretningshemmelighed? Og i hvilke tilfælde kan du få erstatning eller få indført et forbud mod, at andre bruger dine oplysninger? Vi giver dig overblikket.
Spørgsmålet om, hvordan og hvornår du hæfter over for omverdenen for din virksomhed, afhænger af, hvilken virksomhedsform du vælger.
Undgå at miste indtægt i din virksomhed, hvis dine kunder ikke betaler til tiden. Vores samarbejdspartner, advokatfirmaet Bech-Bruun, kan blandt andet sende et inkassobrev for dig – ganske gratis.
Inden du går i gang med at udarbejde en konsulentaftale, skal du og din samarbejdspartner have afklaret, hvorvidt der er tale om en egentlig konsulent, eller om der er tale om et ansættelsesforhold.
Hvis du laver aftaler om kredit, skal du være opmærksom på de regler, der gælder for området.
Her kan du læse om reglerne for køb og salg, når du som virksomhedsejer sælger varer eller ydelser til kunder.
Når du som erhvervsdrivende vil markedsføre dine produkter eller ydelser, skal du sørge for at overholde reglerne for god markedsføringsskik.
Driver du din virksomhed gennem en enkeltmandsvirksomhed, så kan det måske blive relevant for dig på et tidspunkt at omdanne virksomheden til et anpartsselskab (ApS).
Hvilken type virksomhed er det rigtige for dig? Og hvordan får du stiftet og registreret virksomheden korrekt? Find svarene her.
Hvad bør du undersøge, inden du erhverver dig en virksomhed? Virksom guider dig gennem de vigtigste opmærksomhedspunkter ved virksomhedskøb.
Brug Lederne Virksoms juridiske værktøjskasse, når du skal have udarbejdet centrale dokumenter i din virksomhed.
Her finder du skabeloner til det vigtigste - lige til at downloade og bruge for dig.
GDPR-lovgivningen stiller krav til, at virksomheder kan give indsigt og sikre gennemsigtighed vedrørende, hvordan persondata indsamles og behandles, fx fra jobsøgere og besøgende på en hjemmeside.
Bech-Bruun tilbyder flere løsninger, der kan hjælpe dig til at sikre, at du (og dine medarbejdere) overholder lovgivningen.