Hvilke regler skal du overholde, hvis du skal arbejde sammen med en anden konsulent?

Få styr på, hvilke regler du skal være opmærksom på, når du skal arbejde med en anden konsulent.
Regler ved samarbejde

Hvis du skal indgå i et samarbejde med en kollega fra din branche, er der som udgangspunkt ikke lovregler, der bestemmer indholdet af en samarbejdsaftale. Der er altså stor aftalefrihed inden for aftalelovens rammer.

Det er derfor vigtigt, at jeres samarbejdsaftale er skriftlig og indeholder alle relevante forhold. På den måde opstår der ikke tvivl om fortolkningen af aftalen undervejs i samarbejdet. Desuden er en skriftlig aftale, hvor rammerne for jeres samarbejde ligger fast, med til at skabe et fornuftigt samarbejdsklima.

Læs mere om, hvad du ellers skal være opmærksom på som konsulent

Det samme gælder, hvis du som konsulent skal fungere som ”underentreprenør” til en anden konsulent ved en opgave, eller hvis du selv vælger at hente assistance hos en konsulent. Her er det også vigtigt, at rammerne for et samarbejde eller ”underentreprisen” er klart formuleret.

Elementerne, der skal indgå i jeres samarbejds- og underentreprise-aftale, er generelt set de samme. Vær dog opmærksom på en væsentlig forskel: Ved samarbejdsaftalen er I ligestillede, og ved underentreprise-aftalen, er der et opdragsgiver- og opdragshaver-forhold.

Hvad skal du vide som freelancer? Læs mere her

Sådan hjælper vi dig

Personlig sparring
Få den sparring, der passer til dine behov. Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe på telefon, Skype og FaceTime.
Pitch

Hent eksempler på en lang række centrale juridiske dokumenter fx kontrakter, aftaler og vedtægter.

Juridisk sparring
Find information om, hvordan og inden for hvilke rammer Virksoms jurister og advokater kan rådgive dig.