Ledere undgår fyringer med arbejdsdeling

Arbejdsdelingsordningen bruges kun af få ledere. Til gengæld er ordningen med til at redde job.

29. september 2020

Syv procent af de privatansatte ledere forventer, at deres virksomhed vil gøre brug af den nye arbejdsfordelingsordning, viser en undersøgelse blandt godt 1500 medlemmer af Ledernes Hovedorganisation.

 

Arbejdsdeling blev vedtaget politisk i september som afløser for lønkompensationsordningen, hvor ansatte indtil slutning af august kunne sendes hjem med tilskud.

 

- Tallene understreger tydeligt, at corona-krisen ikke er et overstået kapitel for danske virksomheder. Selvom behovet er noget mindre, end hvad vi så i forbindelse med lønkompensationsordningen, så viser vores tal, at der har været et vist behov for en ny ordning til at erstatte lønkompensationsordningen, siger cheføkonom Niklas Praefke, Ledernes Hovedorganisation, i en kommentar til spørgeundersøgelsen.

 

Han tilføjer, at Beskæftigelsesministeriet forventer, at 30.000 medarbejdere bliver omfattet af arbejdsfordeling om måneden.


Arbejdsfordelingsordning1

Seks ud af ti ledere, der vil gøre brug af arbejdsfordelingsordningen, forventer, at de på den måde kan undgå fyringer, som virksomheden ellers var blevet tvunget til at gennemføre.

 

- Ledernes melding er ret klar: Ordningen vil redde job. Men med de nye smitteudbrud og restriktioner er det dog næppe nok til at redde alle, og det kan være oplagt at se på, om hjælpen ikke kan forbedres, så fx restauranter ramt af krav om kortere åbningstid og selvstændige kan få bedre hjælp, siger Niklas Praefke.


Arbejdsfordelingsordning2

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk