Beregningen af din dagpengesats sker ud fra din indkomst i de 12 bedste måneder inden for de seneste 24 måneder, umiddelbart forud for ledighedens indtræden. Hvis ikke du har haft indtægter i denne periode, kigger vi i stedet på de sidste 36 måneder.
I særlige tilfælde kan beregningsperioden være op til fem år. Det kan vi vejlede dig nærmere om.
Indkomsten kan bestå af:
- Overskud af selvstændig virksomhed både som hoved- og som bibeskæftigelse
- A-indkomst og B-indkomst, der er betalt arbejdsmarkedsbidrag af.
Vi kan kun bruge indtægter, der ligger i en periode, hvor du har været medlem af en a-kasse. Det gælder også overskud fra selvstændig virksomhed
Dine regnskaber skal være de endelige. Normalt er en virksomheds regnskabsår på 12 måneder. En virksomheds første regnskabsår kan dog være på helt ned til 26 uger og alligevel benyttes til beregningen. Modsat må det højst være på 18 måneder (eksempelvis hvis du har omlagt fra en virksomhedsform til en anden), når vi skal beregne dagpengesats ud fra det. Dagpengene bliver altid udbetalt med et beløb, der svarer til 90 pct. af din hidtidige løn. Der kan dog aldrig udbetales et højere beløb end den højeste dagpengesats. Satsen fastsættes én gang om året og er 126,98 kr. per time eller 20.359 kr. per måned (2024).
Har du Virksoms Indtægtssikring og bliver ledig, er det kun, hvis din ledighed som udgangspunkt skyldes konkurs, at forsikringen dækker.
Skriv til os, hvis du har spørgsmål om dagpenge og selvstændig virksomhed